Videóhívásos segítség látássérülteknek

A képen egy kéz látható, amint az okostelefonon megnyit egy alkalmazást

Több okostelefonos alkalmazás létezik, mely kifejezetten a látássérülteknek nyújt segítséget, összekapcsolva jobban látókat a vizuális segítségre szorulókkal. A legnépszerűbb ilyen alkalmazást hasonlítottuk össze a most útjára indított magyar fejlesztésű Távszem nevet viselő projekttel.

A “Be My Eyes” az egyik legnagyobb hírverést kapott alkalmazás. Ennek a lényege az, hogy a segítséget kérőt és a segítséget adót videóbeszélgetésben kapcsolja össze az alkalmazás. A segítséget kérő az okostelefonja kamerájával mutatja meg a helyzetet amiben el szeretne igazodni, a segítséget adó pedig elmondja amit lát.

 

A projekt lényege, hogy az alkalmazás működtetését önkéntesekre alapozzák. Az önkéntesek és a segítséget kérők is a regisztráció során megadják a nyelvet amin kommunikálni kívánnak és ez alapján lesznek összekapcsolva az interakciók során. Az önkéntes bárhol lehet és a megkereséseket el is tudja utasítani, ha nem megfelelő neki a hívás pillanata.

 

Az alkalmazásnak vannak hibái, de akikkel beszéltünk azt erősítették meg, hogy értékes segítséget kaptak és a hibák nem voltak zavaróak. Nagyjából tízszeres a látó segítők aránya a látássérültekhez képest, így a rendszer nem küzd emberhiánnyal. A legtöbbször tapasztalt “hiba” az, hogy (talán) az alkalmazást kiszolgáló szerver leterhelt és ezért nem lehet mindig kapcsolatot teremteni, de ennek az előfordulási aránya nem annyira zavaró. Különösen azért nem, mert egy ingyenes szolgáltatásról van szó, melyet sürgős esetben ilyen-olyan módon ki lehet váltani, csak így kényelmesebb segítséget kérni, hiszen a vonal másik végén lévő személy direkt ezért várja a hívásokat.

 

Ugyanez az előnye megvan, vagyis meglesz a magyar fejlesztésű “Távszem“-nek is, melyet az MVGYOSZ keretein belül a napokban kezdenek el útjára indítani. A két éven át tartó projekt utolsó hónapjai lesznek nyilvánosak, ami 6-8 hónap lesz a tájékoztatón elmondottak szerint.

 

A Távszem lényege, hogy videótelefonos segítséget lehet kérni okostelefonon, de amíg a Be My Eyes önkéntesekre épít, a Távszem fizetett operátorokra. Így előzetesen minden szempontból jól felkészített emberekkel tudnak dolgozni és a hét minden napján, napi 24 órában tudnak majd segítséget adni. Ráadásul olyanokkal dolgoznak majd, akik eleve ismerik a látássérültek mindennapjait, így valamennyire garantált, hogy a használt kifejezéseket kölcsönösen értik, ami nem mellékes szempont egy segítségkérés esetében. Az pedig, hogy fizetett alkalmazottakkal dolgoznak, a remények szerint biztosítani fogja a folyamatos rendelkezésre állást, ami a Be My Eyes esetén problémaként jelentkezett.

 

A két alkalmazás a jelenben természetesen még nem versenytársai egymásnak, mivel a nemzetközi fejlesztésű már működik, a magyar pedig majd csak fog. Mindenesetre a fejlesztést figyelemmel fogjuk kísérni és szurkolunk annak, hogy legyen egy széles körben használható, 0-24 elérhető, magyar nyelvű segítségforrás.

Kari