A vakok.hu azért jött létre, hogy híreket tegyen elérhető látássérültekről, nem csupán látássérülteknek. Az a célunk, hogy minden olyan hír, mely a magyarországi látássérülteknek érdekes lehet, az itt nálunk nyilvánosságot kapjon.

 

A magyar és a nemzetközi híreken, eseményeken túl hírt adunk az érdekes fejlesztésekről, teszteket mutatunk be, ezzel is segítve eszközök vagy programok melletti döntéseket, illetve általunk is értékesnek tartott gondolatokat szeretnénk közvetíteni.

 

A vakok.hu nevében a vakságra utal, de a híreinkkel, tudósításainkkal minden látássérültre koncentrálunk. Mindezt abban a hitben tesszük, hogy véleményünk szerint ami a látássérülteknek jó, annak az egész társadalom a hasznát veszi.

 

Az oldal 2017 októberében indult el, jelenleg is még tesztelési fázisban van. Már 2017 novemberétől szerettünk volna napi frissítésekkel működni, de a jelenlegi körülményeink ezt még nem tették lehetővé. Fontos tudni, hogy a honlap nem nyújt fizetős szolgáltatást az olvasóinak, így soha nem fogunk pénzt kérni az olvasóinktól. Kifejezett szándékunk a függetlenségünk megőrzése, így minden látássérült szervezettől igyekszünk tiszteletteljes távolságot tartani.

 

A vakok.hu működésének specialitása, hogy helyszíni tudósítók által szerez információkat. Az etikai kódexünkben írtak szerint ezt törvényesen, nyílt módszerekkel tesszük, de a tudósítóinkat bizonyos esetben az anonimitásuk védi. Erre sajnos szükség van, mert Magyarorszságon gyakran nem értik, hogy mit is jelent a nyilvánosság pártatlan és objektivitásra törekvő tájékoztatása. Azért, hogy a tudósítóinkra ne próbáljanak nyomást gyakorolni, ezért védjük őket ezzel a módszerrel. A célunk nem szervezetek és egyéni ambíciók kiszolgálása, hanem az olvasók hiteles tájékoztatása, de csak és kizárólag törvényes keretek között.

2018. október 14.